Dobar dan Blogeri .
Evo mene opet sa kalorijama .
Prije neki dan sam pročitao jedan članak i u njemu su količine nekih namirnica u 200 kCal.
http://www.mojportal.ba/
Ima još par stvari koje bi se mogle dodati, ali ja ću dodati samo jednu.
Šejk, pravljen u vodi + pola litra čaja zaslađenog sa alojom + jedna mandarina da zasladimo iza doručka .
Znači cijeli, kompletan, dobar, doručak sve i sa zdravim izborom deserta .
A sada ide recept .
Integralni špageti sa bolonjez sosom sa prasom.
Slovka mislim da si ti jednom prilikom uspjela rješiti problem sa prasom, ali evo još jedan način. Recept je za 4-ero , ali ti još možeš doraditi količine.
300 g prase
300 g luka (tri malo veća)
600 g faširanog mesa
3 mekana paradajza
malo koncentrata paradajza
bijeli luk (3-4 čehna)
500 g integralnih špageta
so, biber, malo ruzmarina, malo mljevene aleve paprike (ja stavljam slatku), malo maslinovog ulja.
Špagete skuhati.
U tavi prvo zagrijati malo maslinovog ulja, dodati sitno isjeckani crveni luk. Kada luk dobije zlatnu boju dodati faširano meso, dodati malo soli i malo bibera i lagano dinstati. Prasu očistiti, isjeckati na sitno i kad se dinstanje bude privodilo kraju dodati u tavu. Dodati i malo aleve paprike Dobro izmješati.
Paradajz isjeckati na sitno i staviti u malo vode da se kuha. Dodati i malo koncentrata da se bolje zgusne. Pred kraj dodati sitno isjeckani bijeli luk, malo ruzmarina i malo soli.
Kada se paradajz skuha sa njim preliti smjesu mesa, prase i luka. dobro izmješati. Sa tom smjesom preliti skuhane i ocjeđene špagete dobro izmješati i vratiti na zagrijanu ploču još par minuta.
Uživajte .
Uvijek Vaš
Z.
HVALA! kako prijaju ovakva iznenadjenja :)))
ukusno 🙂
znam da nije dan za igru, ali jel moze (kad bude dan) jedan recept sa prokeljom? NIkako da ga spremim tako da mi se svidja, uvek mi je bljak
Slovka – tvoj recept za bolonjeze sos (sa možda malo fulanim količinama) uz integralne špagete. Moj zadatak nije bio previše težak. Hvala tebi 😉
Uh Milice – imaš li nešto lakše ?????:D
Probaću, iako ga ja rijetko pravim 🙁