beats by dre cheap

Junetina sa povrćem

Potrebno (za 4 osobe):

2 kašike maslinovog ulja, 400 g zelene boranije (smrznute), 400 carske mješavine (smrznute), 800 g juneće šnicle (nemasne, izrezane na 4 deblja komada), kašičica soli, kašičica bibera, kašičica čilija,  ½ bijelog luka u prahu, kašičica peršuna.

Priprema:

1.    U vatrostalnu posudu premazanu maslinovim uljem staviti prvo boraniju, zatim meso, a preko svega carsku mješavinu.

2.    Začiniti sa soli, biberom, čilijem i bijelim lukom u prahu i blago promješati.

3.    Poklopiti posudu i staviti u pečnicu na srednje jaku vatru.

4.    Na servirni tanjir staviti meso i okružiti ga povrćem a zatim posuti peršunom

Porcija sadrži: 388 kcal; 47 g proteina, 12 g masti (7 g zasičenih); 17 g UH.

Uživajte :)

Z. ;)

zdravi i lijepi
http://zdraviilijepi.blogger.ba
22/11/2017 08:00