beats by dre cheap

Kalorije sagorjevate i bez vježbanja!!!

Da, dobro ste pročitali!!!
Kalorije se stvarno sagorjevaju i bez vježbanja, ali to ne znači da vježbanje nije poželjno. Naravno da je poželjno i dobro za nas!!!
Ipak, morate znati da najviše kalorija troši naš bazalni metabolizam. Što bi značilo, najviše kalorija definitivno troši naše tijelo na servisiranje samog sebe!!!
Regeneracija, sinteza hormona i slični procesi troše između 1200 i 2200 kcal kod prosječnih ljudi. Naravno, to je individualno i zavisiod težine svakog od nas, naše kompozicije tijela i tome slično.
Drugi dio je i taj da pravilno biranje hrane takođe sagorijeva kalorije. Imamo i primjere. 1000 kcal iz hrane bogate "brzim" šečerima (pica, bijeli hljeb, kolači..) na svoje sagorjevanje troši samo 50 kcal. Međutim jedan pravilno odabran obrok sa nemasnim proteinom, integralnim žitaricama i salatom kojiima 1000 kcal na svoju obradi troši i do 6 puta više kcal. Tako da se i sa tim mogu potrošiti unijete kalorije.
Znači, ako uz to dodamo i vježbanje onda imamo pravo dobru dobitnu kombinaciju!!!
Jer vježbanjem ćemo, osim potrošnje kalorija, izgraditi i muskulaturu (između ostalog) i time ubrzati i bazalni metabolizam.

Novogodišnje rezolucije se približavaju. Prijavite se za našu "Školu" ( http://eepurl.com/deDEjj ) i pogledajte šta vam može pomoći da svoje odluke provedete u djelo

zdravi i lijepi
http://zdraviilijepi.blogger.ba
17/12/2017 12:39